Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom vi befinder os i begyndelsen af august, og børnene så småt begynder i skole, så er sommeren stadigvæk i fuld gang. Det skal derfor være nu, hvis man vil presse en lille ekstra ferie ind i kalenderen. Her kan der fx være tale om en lille forlænget weekend i form af en kør-selv-ferie. Kør-selv-ferien har længe været blandt danskernes favorit, da det er nemt, enkelt og billigt. Men selvom man køre bilen selv, så kan man stadigvæk komme langt væk. Men der er dog flere ting, man skal tænke på, når man køre selv. Det er især vigtigt at have styr på autostolen, hvis man har et mindre barn med. Så herunder findes 3 gode råd til valget af den rigtige autostol.

Den skal passe barnets størrelse

Barnet skal have det behageligt hele vejen. Det kan nemlig være meget ubehageligt for et lille barn at skulle køre mange kilometer i en autostol som enten er for lille eller for stor. Babyer vokser lynhurtigt, og selvom man måske lige har købt en autostol, så er den meget hurtigt for lille. Så sørg for at have den rigtige størrelse, inden køreturen starter.

Den må gerne kunne skygge for solen

Solen er ofte fjende nummer et for de små børn, da de ofte ikke kan gøre så meget ved den med deres små arme. Man skal som forældre derfor sørge for at holde barnet i skygge. Dette kan gøres på forskellige måder, men den mest effektive er med autostolen. Der findes flere autostole med indbygget solskærm, og de kan være til stor hjælp.

Den bagudvendte stol er sikrest

Køreturer er desværre en uforudsigelig størrelse, og der sker ulykker hele tiden. Der skal dog meget mindre end en ulykke til for at kunne skade de skrøbelige babyer. Udover at køre forsigtigt skal man altså spænde babyen ordentligt fast i autostolen. Og når dette skal gøres, er det altså 5 gange sikrere med en stol som vender bagud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here