Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Året er ved at gå på hæld, og så er det man man kigge tilbage og mindes en dejlig sommer her i landet. Sommeren 2018 blev nemlig den bedste i mands minde, i hvert fald hvis man skal bedømme den ud fra varme, solskinstimer og de ting man typisk forbinder med sommer. Det var dog ikke det hele det var godt i varmen. Landmændene var eksempelvis godt og grundig udfordret ved, at der ikke kom regn. Nogen vil nok argumentere for, at landmændene vil kunne beklage sig over de fleste typer af vejr, men det er så en helt anden sag.

De mange varme og nogle MEGET varme dage, gjorde også, at de danske hjem blev godt og grundig lune. Det var umuligt at opstøve ganske almindelige ventilatorer i de danske butikker. Så snart de kom på lager, rygtedes det og de blev flået ned fra hylderne.

Nogle andre der mærkede varmen var sommerhusejere. Der er nemlig mange der har installeret varmepumper(som disse) i sommerhuset. Det er en prisvenlig måde at opvame et mindre hus eller rum på, i de lidt køligere måneder. Det er billigere en elradiatorer, og det er ikke lige sådan at få fjernvarme og lignende i de fleste sommerhusområder.

Kulde til varme er billigere end varme til kulde.

Hvis man har en varmepumpe, så ved man også, at den udover at lave varme også kan lave kulde. Det har dog en pris, og det er væsentlig dyrere at omdanne varme til kulde, end det er at omdanne kulde til varme. Efter sommeren er der derfor også mange der har stået med en lidt ubehagelig overraskelse i form af et elforbrug, der er stukket godt og grundigt af i de mange måneder sommeren varede. Der var også mange lejere der oplevede dette, da man typisk betaler for forbrug, når man lejer et sommerhus.

Vi kan kun krydse fingre for, at sommeren 2019 kommer til at minde bare en lille smule og dette års. Men næste år er det værd at skrive sig bag øret, at varmepumpen netop hedder en varmepumpe, fordi det er det, den er tiltænkt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here