Kaffe og te med kulsyre fra sodastream

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Kaffe og Te med kulsyre?

En SodaStream er en fantastisk måde at spare penge på og lavet sit eget kulsyreholdigt vand derhjemme og har den fordel at man kan tilsætte sin egen smag. Men det er ikke kun rent vand du kan komme boble i. Du også gøre nogle af dine hverdagsdrikke mousserende.

SodaStreammaskiner er populære med god grund. Ikke alene sparere man penge ved ikke at købe sodavand eller kulsyreholdigt vand fra butikkerne, man kan også få en masse sjov og alternative smage, hvis man er villig til at bryde reglerne lidt.

Når du køber en SodaStream medfølger der en advarsel om, at de udelukkende bør bruges til at tilføje bobler til vand. Men det har længe været kendt, at du med lidt tålmodighed kan komme bobler i næsten enhver væske. To af de mere kuriøse er nok Kaffe og te:

Kaffe

Boblende kaffe lyder underligt, men det har faktisk eksisteret i begyndelsen af ​​2000’erne som Coca-Cola Blāk, en cola med kaffesmag.  Du kan også finde kaffesoda på verdensmarkedet, og i mange år har folk tilføjet espresso eller kaffe til forskellige typer sodavand.

Intet af det er dog helt ren karboneret kaffe. Det er kaffe tilsat til kulsyreholdige drikkevarer.

For at lave din egen karboneret kaffe skal du fylde SodaStream-flasken omtrent halvvejs med koldt bryg kaffe eller varmbrygget kaffe, der er kølet. Hvis kaffen ikke er kold, vil den ikke optage kulsyren ordentligt.

Start langsomt med at fylde kulsyre på med SodaStream, og når du når maksgrænsen, så fjern flasken fra maskinen.  Det vil være meget boblende, så fjerne flasken nænsomt.

Det skal bemærkes at PH-niveauet efter karbonering ændrer smagen ganske lidt. De første få slurke er altid interessante, men efterhånden som kuldioxid frigives fra kaffen begynder smagen at blive sur, sukker og fløde, vil modvirke dette og du får en ny og interessant kaffeoplevelse.

Te

Fyld SodaStream flasken lidt over halvvejs med kold te (jo koldere, jo bedre), og fyld langsomt teen med kulsyre. Når du er færdig, fjern langsomt flasken fra maskinen.

Du vil måske gerne tilsætte noget smagsstof eller sødemiddel til teen, når du har karboneret det, men det smager som regel godt allerede nu. Lidt sukker eller frugtsaft er dog godt og giver en lækker perlende tekstur som iste typisk mangler.

Prøv om dette er noget for dig.

Held og lykke.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here