Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du ikke helt overbevis om, at du skal få renset fliser? Her giver vi dig 3 gode grunde til, at du skal få renset dine fliser. Den første er, at du kan få dine fliser som nye igen, fordi alt snavs, alger, mos og flisepest fjernes. Den anden grund er, at din bolig får et mere præsentabelt udtryk med flotte fliser. Det giver stor værdi, når du f.eks. skal sælge den. Sidst men ikke mindst, så beskytter imprægnering dine fliser. Det betyder, at dine fliser afviser vand, så alger og flisepest ikke kan gro på dem.

Find den bedste fliserens, så dine fliser bliver flotte igen. Herunder finder du svar på ofte stillede spørgsmål om flise rens.

Hvorfor kommer flisepest – og hvad er det?

Flisepest er en form for ”udslæt” på dine fliser, fordi der kommer tilgroninger af lav. Lav er en svampeart, som ikke har nogle rødder. Derfor kan den klare sig, selvom den får små mængder næring. Lav kan gro på sten, beton og fliser. Flisepest kan have mange forskellige farver, fordi der findes mange forskellige arter.

Hvorfor kommer der mos og alger på dine fliser?

Mos og alger er små organismer, som lever de fleste steder i naturen. Alger er bitte små encellede dyr, der kan klare sig stort set alle steder – så længe de får lys og fugt. Mos er en plante uden rødder, som kan gro på flisebelægninger, hvis der er fugt og lys til stede. Mos og alger spreder sig ved mikroskopiske sporer. Dette spredes med vinden, hvorefter det bliver til nye individer.

Hvordan fjerner du mos, alger og flisepest?

Alt efter hvilket problem, du har på dine fliser, så afhænger behandlingsmetoden også af dette. Du kan fjerne alger ved at sprøjte algemiddel ud over fliserne. Algemiddel kan dog ikke fjerne mos og flisepest. Du kan fjerne mos og alger med afvaskning med flise rens fjerner, men det kan du ikke fjerne flisepesten fuldstændigt med. Her skal du i gang med en højtryksspuling, og det kan tage meget lang tid.

Uanset grunden til at du har flisepest på dine fliser, så kan det altid være en fordel at lade professionelle fliserensere tage sig af det. Det kan godt være det koster dig penge – men det vil højst sandsynligt koste dig en stor mængde tid og ressourcer, hvis du selv giver dig i kast med fliserensningen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here