Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Agriturismo er ikke noget helt nyt fænomen, alligevel er der mange, der ikke ved hvad det er, og endnu færre der rent faktisk gør det. I de senere år er det dog blevet mere og mere populært, og alt tyder på at det er en ferieform, vi kan forvente os meget af i fremtiden. Der er naturligvis en tendens til at mange gerne vil have luksus, når de rejser og vil opvartes nærmest fra de sætter sig ind i flyet og de forlader det igen, når de er kommet hjem.

Der er dog også en stigende tendens til at flere og flere ønsker mere autentiske rejser, hvor de kommer tættere på lokalbefolkning, og ikke kun oplever turismen, men også det ægte på rejsemålet. En af måderne at opleve dette på, er eksempelvis ved agriturismo i Italien. Traditionelt er det en kombination af landbrug og turistbolig og er derfor naturligvis især udbredt i forbindelse med vingårde i Italien.

Det kan lyde som en ferie, hvor man skal arbejde, det er dog naturligvis ikke tilfældet, selvom der dog er nogen som vælger at tage med ud og høste druer, eller hjælpe med at stampe/presse dem. Agriturismo betyder typisk, at man bor i en lejlighed eller en villa på vinproducenten/vinbondens grund, og disse er som regel udstyret med swimmingpool, så der også er lidt til børnene. Her har man så mulighed for at opleve vinbonden i løbet af dagen, når de arbejder, så man kan følge produktionen.

Den selvsamme vinbonde vil også ofte være der om aftenen, hvor man kan nyde en flaske god vin og noget traditionel mad. Det er naturligvis meget forskelligt hvordan det forholder sig, når man ferie på en vingård, nogen gange er det i villa med eget køkken og andre gange er det med i lejligheder, hvor man spiser samme med vinbonden om aftenen. Har man børn med, foretrækker de fleste nok, at man har sin egen villa med køkken og pool.

You-Go er blandt de steder der tilbyder ferie på vingårde, og her er der både muligheden for at booke lejligheder eller villa, alt efter hvad man er til. Der er både muligheder for at komme på helt små og (for de fleste) ukendte vingårde, eller man kan besøge nogle af sværvægterne som eksempelvis Petrolo i Toscana.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here