go-kart-35701_1280

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi nyder alle de lange, sløve dage om sommeren med børnene. Vi sidder i solen, drikker kold saftevand og hopper i badebassinet og daser. Men nogle gange føles det bare FOR sløvt og man savner action!

Hvad med at laves jeres egen sæbekassebil- løb?

Hvis du kan samle mange børn til jeres sæbekassebil-løb, så overvej at sætte dem sammen i små grupper, så alle har mulighed for at bidrage på en meningsfuld måde. Foreslår, at de danner hold og gør noget ud af, at de bygger deres biler med et hold-tema.

Skrot er godt

Det er skønt at kunne bygge bilerne sammen med børnene. Det er en hyggelig og kreativ proces og så er det en oplagt mulighed for at lærer børnene at omgås værktøj, søm og skruer. Tag evt. ud på en skrotplads of find de dele i skal bruge til bilerne. Skrotmaterialer er med til at minimere jeres omkostninger og så er det godt for  miljøet. Find en skrotplads hvor I kan finde dele fra gamle cykler, barnevogne andre køretøjer. Man skal typisk bruge 4 hjul – det gør ikke noget hvis forhjul og baghvis ikke er ens, men sørg for af baghjulene er størst – det gør det lettere at styre.  Alternativt kan I bruge gokarts med pedaler. For at konkurrencen er fair for alle, bør man lave to løb – ét for sæbekassebiler og ét for gocarts.

Her er regler og råd:

  1. Alle sæbekassebilerne skal skubbes, eller være pedaldrevne – man må ikke have motor på.

2. Der må maksimalt være én som skubber eller træder i pedalerne

3. Vælg en lige strækning med sving. Undgå at køre på en strækning med for mange bakker. Det er ikke sjovt at skubbe op ad bakker og nedad, kan være for farligt.

4. Alle førere skal have cykelhjelm på.

5. Alle biler skal have styrings- og bremsesystemer.

Rigtig god fornøjelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here